Bunyols de quaresma farcits de crema i de xocolata

Dilluns com que era un dia plujós , em vaig tancar a la cuina a fer bunyols de vent, ja que en Jordi feia dies que m’en demanava, m’hi vaig posar.

Bunyols de vent farcits de crema i de xocolata.

dsc03334-medium.jpg

 dsc03335-medium.jpg

dsc03336-medium.jpg

Per els bunyols
Ingredients:

250ml d’aigua
100gr de mantega
1 cullerada de sal
1 pessic de sucre
4 ous grossos
160gr de farina

Preparació:

Pesa la farina i reserva.
Posa en el vas de la thermomix l’aigua , la mantega, la sal i el sucre.Programa 6 minuts temperatura varoma velocitat “cuchara”.
(Tambe pots fer això en un casso si no tens thermomix)
Afegeix la farina d’un sol cop i programa 30 segons sense temperatura velocitat 5.
Deixa que la massa es refredi uns 5 minuts.
Bat els ous lleugerament en un bol i posa la thermomix en marxa a vel.5, ves-hi abocant els ous de mica en mica.
Jo he deixat el cubilete posat i els he anat tirant damunt de la tapa molt a poc a poc.
Una vegada feta la massa dels bunyols, preparem una cassola al foc amb oli ben calent.
Els vas fregint amb l’ajuda d’una cullera de cafe.
Posa’ls damunt de papaer de cuina per que s’escorri l’oli sobrant.
Llavors els pots farcir del que més t’agradi, jo ho he fet amb crema o simplement amb nocila,amb l’ajuda d’una mànega pasitssera.
 

Per la crema

Ingredients:

1/2 litre de llet
3 rovells d’ou
1 ou sencer
40gr de farina
10gr de maizena
1 rameta de vainilla (jo he posat sucre avainillat)
90 gr de sucre

Preparació:

Del 1/2 litre de llet reserva un gotet a part, la resta posala al vas de la thermo junt amb la vainilla 5 min a 100º, vel 2.
A part en un bol , barreja la farina, la maizena i el sucre.Hi tires la mica de llet que havies reservat, barreja-ho tot be.
Afegeix els 3 rovells d’ou i l’ou sencer, torna a barrejar-ho be.
Quan la llet de la themro comenci a bullir, tira-hi una mica d’aquesta barreja ultima.Llavors ho acaves d’avocar tot.
Llavors posa la “mariposa”i programa 5 minuts, vel.3 i 90º.
Treure del vas i deixa-ho referdar, ja tens la crema per farcir els bunyols.
Font: Daro, sussi de mundorecetas.

Advertisements

2 comentaris

  1. Tots els postres boniiiiiiiiisimmmmmms, llastima que es te que anar en compta amb les calories, perque sino…..
    Tema apart, no se si els passa amb altres, pero aquest bloc es desmanega una mica al escriure.
    Salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s