Lingot de xocolata

Bé, l’altre dia vaig veure aquestes postres a la web de l’Alícia (Canelona) http://www.recetariocanecositas.com, i vaig aprofitar ja que tenia convidats de provar-ho.

La veritat no em va decepcionar gens, al contrari va quedar bonissím, us ho recomano.

 

lingot1

lingot2

Lingot de xocolata:

Ingredients:

Per pintar el motlle de plum cake

200gr de xocolata fondant

Per al farcit:

200gr de nata líquida

300gr de xocolata negre

300gr de xocolata amb llet

100gr de brandy (50 de brandy y 50 d’aigua)

100gr de avellanes

100gr de almendras

100gr de nous

100gr de festucs “pistatxos”

70gr de galetes maria trossejades a mà.

Preparació:

Fem fondre la xocolata fondant al microones , bany maria o a la thermomix.

Si es amb la thermomix, amb el vas ben sec i les “cuchillas” posem els 200 gr de xocolata trossejat i programeme 10 segons a velocitat màxima (10).

Tot seguit programem 4 minuts a 37 graus velocitat 3.

Si està massa dens per pinzellar el motlle, ho deixem un parell de minuts més a 50 graus.

Tot seguit pinzellem el motllo amb la xocolata fent una capa ben groixuda.

Ho posem de seguida a la nevera o al congelador (de seguida queda dur).

Sense netejar el vas de la thermo o la cassola en la quan haguau fos la xocolata, hi afegim la nata líquida i programem 5 minuts temperatura 100, velocitat 2.

Afegim la xocolata negra i amb llet trossejada i removem lentament a velocitat 1 per que es desfaci.Fins que sigui fos de tot.

Ara hi posem el brandy i l’aigua, i tots els fruits secs que vulguem, en aquest cas: avellanes, festucs,ametlles,nous i les galetes.

Ho barrejem ben bé amb la espatula i ho tirem dins el motllo que teniem a la nevera o congelador.

Ho deixem reposar a la never d’un dia per l’altre.

Si voleu una decoració més bonica podeu forrar el motlle amb paper de bombolles (aquelles que peten).Queda molt maco, pero a l’hora de demotllar-lo es una mica rotllo.

Espero que us agradi la recepta.

L’he tret de la web de la Cane, com sempre, jejejej.Vinga disfruteu!

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s