Salsa de calçots

Ahir va  tocar calçotada a casa els sogres.  Va estar molt bé, erem nosaltres, els sogres, els cunyis i els pare de la cunyi.

Em va tocar   fer la salsa, tota una responsabilitat eh? Peròhe de dir que va quedar molt bona.

Jo he fet el doble dels ingredients .Aquí la teniu.

 

dsc04090

dsc040911

esther

jordi

Salsa calçots:

3 tomàquets madurs
2 cebes
1 cabeça d’alls.
1 nyora
35 avellanes torrades
35 ametlles torrades
100 gr.d’oli d’oliva
1 raig de vinagre blanc
1 culleradeta de sal.
2 cullerades de pimenton (dolç o picant)

Preparació:

Escalivem al forn els tomàquets, les cebes i la cabeça d’alls.
No se per què però ha trigat bastant, ben bé una hora no sé si és el meu forn o què.
Quan està escalivat ho deixem refredar.
Quan estigu fred, ho pelem i reservem.

Escaldarem una nyora per que s’hidrati.

Posem a la batedora o picadora o thermomix , les avellanes i les ametlles, i les triturem.
Obrim la nyora i li treiem les llavors i la pell (és com un pebrot).

A la picadora on ja teniem les avellanes i ametlles triturades hi afegim: els tomaquets, les cebes. els alls (tot pelat eh?),
més 100 gr d’oli d’oliva,un raiget de vinagre blanc i la sal.

Ho triturem tot.
Ara afegim la nyora i un parell de cullerades de “pimenton”.
Tornem a triturar fins que ens quedi una salsa ben fina.

Anuncis

5 comentaris

  1. Esther, em vas de perles!! Pel cap de setmana del Ram hem decidit fer una espècie de calçotada amb les cebetes que hem trobat per aquí i que s’assemblen als calçots. Així que perfecte! Gràcies per la recepta! 😉

  2. Quines meravelles que es troben per internet, òstia. El Bartu explicant els detalls d´una calçotada familiar aquest any o l´any passat i el millor de tot; fent la salsa. Ets polifacètic, ets multidiscisciplinar, ets definitivament l´home renaixentista del segle XXI!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s