Bunyols de l’Empordà

Com que ara és temps de Quaresma, i per tant de bunyols, ho provat de fer aquests que son de l’empordà.

He tret la recepta de la xarxa, no se ben bé d’on.La veritat, es que m’han agradat bastant més que els de vent.

Així que us animo a provar-los, son fàcils de fer.

Ah per cert! Per els seguidors de BTV, ja he canviat el fons de les cireres, que ja sé que les tenieu entravessades, ejejeje.

Bunyols de l’empordà.

Ingredients:

125 gr de llet

15 gr de matafaluga

320gr de farina

20 gr de llevadura fresca

un pessic de sal

35 gr de mantega

75gr de sucre

ratlladura de llimona

2 ous

un raiget d’anís( jo no n’hi he posat)

oli de girasol per fregir-los.

Preparació:

1.Primer prepararem una infusió de matafaliga amb la llet.Ho posarem al vas de la thermomix 3 minuts, 100 graus, velocitat 6.Retirem i ho reservem.Jo ho he colat, per que no m’agrada trobar la matafaluga.

2. Posem el llevat, la mantega, la ratlladura de llimona i el sucre.Ho barregem 5 segons a vel 6.

3. Afegim la farina i barrejem 30 segons, vel 6.Acabat el temps baixem la farina de les parets del vas i programem 3 minuts , vel espiga i anem afegint pos a poc els ous i la llet infusionada.

4. Ja tenim la massa, ara només ha de reposar 2 hores.

5. Passades les 2 hores posem oli a escalfar en una paella i preparem sucre en un bol.

Fem petites boletes, i al agafar-les posem el dit a dins com si volguessim fer un donete.Quan siguin ben rossets els traiem i els espolvorejem amb sucre.

Anuncis

6 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s