Mona de Pasqua

Us poso la mona de pasqua que vaig fer el divendres sant.Es la segona que faig, la primera va ser de xocolata, ja us la posaré.

La segona va ser una sara i la recepta me la va donar la Rosa García, és e la seva tieta i surt molt, molt bona.

Per el pa de pessic

Ingredients:

  • 4 ous
  • 125 gr de sucre
  • 125 gr de farina
  • 60 gr de maicena
  • 1 culeradeta de llevat royal.

Preparació:

1. Untem el motllo amb mantega.Tallem una fulla de paaper vegetal de la mida del motllo de 26 cm.I es torna a untar de mantega.

2. Es baten els ous i el sucre, s’hi tira la farina i lamaicena i es bat molt bé a mà, es posa a dins al motllo i al forn 30 minuts.

3. El pa de pessic es talla en tres trossos  se suca amb una mica d’almivar per que quedi melós i s’hi van posant lleugeres capes de mantega i per damunt de la mantega s’hi afegeixen ametlles filetejades.

Per la mantega dolça

Ingredients:

  • 250 gr de mantega
  • 165 gr d’almivar
  • 30 gr de brandy

Preparació:

1.Hem de tenir la mantega a temperatura ambient o bé l’escalfarem una mica al microones, fins que ens agafi amb l’ajut d’unes barilles una textura cremosa com una pomada i d’un color blanquinós.

2. Prèviament es barreja l’almívar amb el brandy i es va tirant a la mantega sense parar de remenar.Aquesta mantega es pot guardar a la nevera o bé congelar.

Per l’almívar:

  • 500 gr d’aigua
  • 300 gr de sucre

Es posa l’aigua al foc juntament amb elsucre, remenem una mica per assegurar que es desfaci el sucre, es deixa bullir uns minuts i es deixa refredar.

Advertisements

2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s