Tronc de lluç farcit de gambes

Cada setmana repasso a les Lecturas,  el llibret de les recptes de l’Arguiñano, i ja fa dies n’hi havia una que em va fer el pes.

Així que un dissabte al vespre em vaig disposar a fer-la per sopar.

Ingredients:

  • 1 cua de lluç
  • 24 gambes
  • 4 patates
  • 1 vas de vi blanc
  • farina de blat (maizena)
  • aigua
  • oli d’oliva
  • sal, pebre i julivert

Preparació:

1.Obre la cua del lluç i treu-ne l’espina central i el cap.Pela les gambes.

2.Prepara un caldo amb aigua, l’espina, les closques i els caps de les gambes i una mica de julivert.Sal pebre-ho i cuina-ho durant 15 minuts

3.Pela les patates i talla-les en rodanxes groixudes i daura-les en una paella amb un rajoli d’oli.Traspassa-les a una safata apte per al forn.Remulla-les amb el calde de peix que has fet previament.Forneja-jo a 200ºC uns 10-15 minuts

4.Salpebre el lluç i farceix-lo de gambes.Tanca i amb un cordó lliga-ho.Posa el peix sobles les patates remullat amb l’oli de coure-les,rega-les amb vi blanc i forneja-ho a 200ºC

5.Aboca el suc de la safata del forn, afegeix el caldo i redueix-ho en un cassó.Lliga la salsa amb una mica de maizena diluida amb aigua i afegeix julivert (jo no n’hi he posat).

6.Serveix el peix sobre un llit de patates i salseja-ho.

Advertisements

6 comentaris

  1. Uau, Esther, aquest és un plat de diumenge o de celebració super especial!!! Amb aquests ingredients de luxe ha de ser una autèntica delícia, i amb una presentació ben diferent a l’habitual. Boníssim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s