Sèpia a la bruta

Bé doncs, l’altre dia tant la Gemma com l’Antòni, em van” picar”.

Tots dos havien fet aquest típic plat de Vilanova i la Geltrú, amb molt d’èxit i jo, encara no l’havia cuinat mai.

Així, que m’en vaig anar a comprar els ingredients i apa!!!!

Aques és el resultat, un plat fàcil i boníssim.

Val a dir que he trobat receptes una mica diferents i l’he fet, mes o mensy a la meva manera, crec que va quedar prou digne, jijijijij.

Ingredients:

1kg o 1.5kg de sèpia

2 tomàquets madurs

1 ceba grossa

3 patates mitjanes

1 fulla de llor

3 grans d’all

1 got de vi blanc

1 got d’aigua

2 preses de xocolata

sal i pebre

Preparació:

Primer de tot, blanquesjem la sepia .Blanquejar vol dir, posar en un cassó aigua freda i la sèpia a dins i quan arrenqui el bull, ja la podem retirar, així queda ben toveta.

En una cassola mes grossa, hi posem un rajolí d’oli d’oliva i hi afegim a daus, la sèpia,les patates a daus també ,la ceba, els tomàquetsa daus ,els alls laminats, la fulla de llor, el got de vi blanc i el got d’aigua, sal i pebre.

Ho deixem coure tapat uns 30-40 minuts a foc mitjà.Quan ja està cuit hi afegim 2 preses de xocolata ratllada o picada i ho remenem fins que s’hagi fos.Ja està ja podem emplatar.

Que vaigi de gust!

Anuncis

7 comentaris

  1. Molt bona aquesta recepta! A mi em va sortir prou bé per ser un principiant.

    He llegit que es diu sèpia a la bruta pq quan els pescadors cuinaven a la barca posaven a la sèpia aquells ingredients que tenien més a mà, sovint coses que aguanten bé com el tomàquet, la ceba i l’all. I com que es tira tot de cop, a la bruta, suposo que ve d’aqui.

    Més receptes, va!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s