Flam de mató

Aquest estiu hem provat un munt de flams de mató, la veritat és que és un postre boníssim, molt i molt fi, la textura al paladar és increiblement melosa.

Així que em vaig disposar a buscar la recepta per la xarxa i…..vés per on, en vaig trobar una d’espectacular a la web de la Mercè CUINA PER LLAMINERS. Visiteu aquesta web si  és que encara no ho heu fet per que és una gran repostera. Us animo a que ho proveu per que està “de muerte”.

 

 

 FLAM DE MATÓ

Ingredients:

  • 100 g de sucre

  • 300 g de llet sencera

  • 250 g de nata líquida

  • 250 g de mató

  • 1 sobre de quallada

  • sucre per al caramel

Preparació:

Amb quatre cullerades de sucre, es prepara el caramel tot desfent-lo dins un cassó, fins que sigui ben ros. Es reparteix al fons d’un motlle tipus plum-cake.
En el vas del túrmix, s’hi barreja el mató, el sobre de quallada, el sucre i la nata líquida, i es tritura. Tot seguit, s’incorpora la llet, i es torna a barrejar amb el túrmix.
S’aboca la mescla al motlle amb el caramel i es cou al bany Maria dins el forn a 180ºC (350ºF) durant 30 minuts.
(Passat aquest temps, veureu que no està quallat, però no us preocupeu perquè acabarà de quallar quan es refredi a la nevera).
Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir.

Anuncis

8 comentaris

  1. Esther, sóc la germana de la Dolors Gubern (la tieta de l’Alícia Mañé). Sóc fan número 1 del teu bloc de cuina. Tot sovint hi entro i consulta coses. La nata pel flam de mató pot ser crema de llet o ha de ser nata montada? No m’ha quedat clar. Moltes gràcies i no paris d’actualitzar el teu fantàstic bloc. Elisabet Gubern

  2. Hola Elisabet! Així m’agrada…..jijijijij.
    La nata es nata líquida sense muntar, saps que hi ha nata pee cuinar i nata per muntar? Doncs la que diu nata liquidaper muntar però sense muntar-la.
    M’ha explicat????

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s