Braç de gitano farcit de trufa.

Avui us poso una recepta que ens va fer la Ma Carme l’altre dia als cursets de cuina que fem a GastroArb.

 

Ens va fer un braç de gitano de tiramisú. Jo , per error, perquè em vaig equivocar al fer la barreja (vaig tirar el cafè on no tocava) us l’he fet de trufa cuita, també queda realment deliciós.

 

El dia que el faci de tiramisú, ja us posaré al recepta!

 

 

Ingredients:

Per la planxa:

  • 3 ous
  • 150 gr. de sucre
  • 60 gr. de farina
  • 2 culleradetes de llevat (royal)

Per la farcit:

  • 150 gr de xocolata de cobertura
  • 300 gr de nata líquida (35%M.G)
  • 30 gr de sucre

Preparació:

  • Pre-escalfar el forn a 250ºC i preparar la safata del forn amb paper sulfuritzat (de forn)
  • Batre els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum o quedi ben blanquinós.

(THERMOMIX: posar la papallona, ous i sucre i programar 4 min 37ºC i velocitat 3 i 1/2 – un altre ciclke de 3 min a velocitat 3 i 1/2 sense temperatura)

  • Barrejar la farina amb el llevat a part, i llavors afegir-ho poc a poc amb moviments suaus.

(THERMOMIX: Tot al vas i fer 10 segons a velocitat 2 i 1/2 i després amb l’espatula, acabar-ho de barrejar.)

  • Posar la massa a la safata, ben estesa, en forma rectangular, i posar-la al forn de 5 a 7 minuts, fins que quedi un color ben daurat.
  • Per treure la planxa, agafar un drap i mullar-lo amb aigua, escorregut.Posar-lo sobre la safata del forn i girar-ho tot, de tal manera que ens quedi el drap a sota, la planxa al mig i el paper de forn a sobre.Llavors, de mica en mica anem traient el paper de forn.Si s’enganxa massa, es pot pintar amb aigua freda.
  • Un cop tret el paper, enrotllar la planxa amb el drap i deixar-la refredar enrotllada.
  • Preparar el farcit.
  • En un cassó al bany maria posarem la xocolata, la nata i el sucre, fins que quedi ben desfet.
  • Aquesta barreja la posarem a refredar a la nevera o si teniu molta pressa al congelador.
  • Esta be tenir-la feta el dia abans, així ens assegurem que esta molt freda.
  • Llavors nomes cal muntar-ho com si fos nata, ja teniu una deliciosa trufa cuita.
  • Ja podeu farcir.
  • Decorar a gust.

 

Advertisements

5 comentaris

  1. Aquí et deixem aquesta gran frase, i Bon Nadal “El cocinero no es una persona aislada, que vive y trabaja sólo para dar de comer a sus huéspedes. Un cocinero se convierte en artista cuando tiene cosas que decir a través de sus platos, como un pintor en un cuadro” Joan Miró 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s