Llonguet al forn farcit de formatge.

Fa dies que no publico cap post, i no serà que no hagi cuinat, cosa que si he fet i bastant.

Intentaré anar-vos posant tot el que he fet aquest dies.

Avui us poso una recepta que em va explicar l’Àngels de la pelu,aquesta recepta  la fa la dona del seu cosí Jaume, que es diu Ingrid. He de dir que ella la fa amb un pa de 1/4 de quilo i jo he fet la versió per a dues persones amb un llonguet. He de dir que queda un entrant fantàstic si us agrada el formatge, clar.

Us poso la recepta per un pa de 1/4 de kg.

Per un llonguet més o menys es una mica menys de la meitat.

Imatge

 

Llonguet al forn farcit de formatge.

Ingredients: 

  • 1 pa de 1/4 de quilo
  • 250 gr de formatge emmental ratllat*
  • 250 gr de formatge gruyere ratllat*
  • 1 pot petit de maionesa

(*)Podeu posar el tipus de formatge que més us agradi o barrejar-los entre ells.

Preparació:

  1. Tallem el pa amb un ganivet de serra una mica mes amunt de la meitat, com si li volguessim tallar una tapa.
  2. Buidem el pa, o sigui, li treiem la molla, del pa i de la ” tapa”.
  3. En un bol barrejem els formatges amb un pot petit de maionesa.
  4. Ho aboquem dins el pa i el tapem amb la tapa (de pa)
  5. Ho enfornem amb un paper de plata al damunt per què no s’ens cremi.
  6. El forn l’haurem pre-escalfat a 170 graus uns 45 minuts.
  7. Un consell, a mitja cocció remeneu une mica el formatge, es fon millor.

 

Ja està ja el podeu posar en un plat i amb el pateix pa es va trencant i menjant, us ho recomana, és deliciós!

Bon profit!

 

Anuncis

5 comentaris

  1. Esther, bona recepta i fàcil de fer.

    Recordo que la iaia Carmeta de Can Nazaret feia una recepta semblant: l’interior del panet de can nic el recobria amb un sofregit de tomàquet i l’omplia amb gambetes, musclos, una mica de tall i un ou ferrat. Ho tapava, anava al forn i era com una olleta. Se servia els diumenges i en dèiem “panets”. Els cosins Ribera eren especialistes en menjar-los 🙂

    Per cert, quanta estona ha d’estar al forn el panet amb formatge?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s