Cupcakes de vainilla infalible 2.0

Fa dies, que em va donar per els cupcakes, tooooot és culpa de l’Esther Archilla, ja ho sabeu.

Doncs bé, vaig estar practicant amb la mànega, els colorants, les boquilles, els frostings, els buttercream, mare de deu…… quin vocabulari nou, no m’aclaro ni jo…..

He provat varies receptes per fer el cupcake i una de les que més m’ha agradat es la de vainilla de l’Alma Obregon.

Es tant cutxi cutxi la seva web, però taaaaaaaant (una mica pava i tot).M’encanta!

Imatge

Recepta de vainilla infalible, versió 2.0 ( ALMA OBREGON)

Ingredients per a 12 cupcakes o 48 mini cupcakes.

Per el cupcake base ( la madalena)

  • 115g de mantega sense sal a temperatura ambient.
  • 220g de sucre blanc
  • 3 ous mitjans
  • 1 i 1/2 cullerada de llevat
  • 120 ml de llet semidesnatada
  • 1 cullerada d’estracte de vainilla

Per l’almibar:

  • 100 g de sucre blanc
  • 100 ml d’aigua
  • 1 cullerada d’ extracte de vainilla mes les llavors d’una beina de vainilla (opcional)

Imatge
Per el buttercream:

  • 250 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
  • 325 g d’ icing sugar (o sucre glass)
  • 1 cullerada d’estracte de vainilla
  • 2-3 cullerades de llet semidesnatada

Preparació:

  1. Pre-escalfem el forn a 180 ( 160graus si es amb ventilador)
  2. Preparemla safata amb per a cupcakes amb 12 càpsules de paper.
  3. Tamisem la farina amb el llevat en un bol i reservem.
  4. Batem la mantega amb el sucre fisn que s’integri i la barreja s’aclareixi.
  5. Afegim els ous, un a un, batent fins que s’incorporin.
  6. Afegim la meitat de la farina i batem a velocitat baixa fins que s’incorpori..
  7. A continuació afegim la llet, barrejada amb l’estracte de vainilla i tornem a batre.
  8. Afegim la resta de la farina i batim a velocitat baixa fins que la barreja sigui homogènia.
  9. Repartim la barreja a les càpsules, sense omplir-les més de 2/3 parts.
  10. Fornejem 20-25 minuts a 180.

Per l’almíbar:

Mentre es fornejen els cupcakes, perparem l’amivar en un cassó, escalfant el sucre amb l’aigua fins que bulli.

  1. Retirem del foc i hi afegim l’extracte de vainilla i les llavors  i deixem quye es templi.
  2.  Només sortir els cupcakes del forn, els pintem amb a quest almívar.
  3. Deixem refredar els cupcakes en el motlle 5 minuts i despres els passem a una reixeta que es refredin del tot.

Per el buttercream:

  • Tamisem el sucre glass i el posem en un bol junt amb la mantega, l’extracte de vainilla i la llet.Batem a velocitat baixa un minut.
  • Després, pujem la velocitat i batem almenys 5-10 minuts a velocitat mitja-alta.
  • El buttercream es tronasrà quasi blanc. Ho podem afegir el colorant que vulguem.Colorant en gel ( el líquid mai, canvia la textura i es torna més liquida)
  • Ja el podem posar en una mànega i decorar els cupcakes com ens sembli.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s