Arròs caldós amb thermomix

Us he de confessar una cosa:

No havia fet mai un arròs tret del famós arròs bullit.

Jo no soc masa d’arrossos, això es de domini public, diguem-ne que soc més de fideuà.

Però el meu estimat marit si que n’és d’arrossos, i pobre, no n’hi faig mai, bé, que det, com us he dit avui ha sigut la priomera vegada, i he de dir que m’ha quedat bastant bo,

Aquest mat´m’ha dit,: -per què no fas un arròs caldós, a veure qeu tal, i hem anat a comprar els ingredients que ens faltaven i ens hem posat “manos a la obra”.

He buscat una recepta per internet i la que m’ha semblat més fàcil, aquesta he fet, i s’ha de dir, que la repetiré, segur!

La recpeta, l’he tret d’aquesta web: www.thermoblog.info

arros1

ARRÒS CALDÓS AMB THERMOMIX

Ingredients (4 persones)

  • 50gr de ceba
  • 2 grans d’all
  • 150 gr de tomàquet triturat
  • 60 gr d’oli d’oliva
  • 2 garpats de gamba crua (he posat 6 gambes)
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 litre de caldo de peix (era de tetra-brick)
  • 200 gr d’arròs (millor bomba)

Preparació:

  1. Posem en el vas de la thermomix la ceba i els 2 grans d’all i ho triturem uns segons a velocitat 4
  2. Afegim el tomàquet triturat i l’oli. Programem 10 minuts, “temperatura varoma, velocidad cuchara i giro a la izquierda”
  3. Quan falten 3-4 minuts afegim les gambes i quan falta un minut afegim la culleradeta de pebre vermell dolç.
  4. Ara li toca el torn al caldo, afegim un litre de caldo de peix o fumet o lo que vulgueu i “programem: 15 minuts, temp.varoma, giro a la izquierda i velocidad cuchara.”
  5. Passat aquest temps tirem l’arròs i programem 13 minuts, temperatura 100º, giro a la izquierda i velocidad cuchara.
  6. Rectifiquem de sal, que no n’hi hem posat.
  7. Jo ho he deixat 5 minuts més perquè no el volia tant caldós, però això ja va al gust del consumidor.

Si el feu, ja em direu què tal, us el recomana moltissim i més si li teniu certa “po” a l’arròs com jo.

Salut i que vagi de gust, bona cuina!

 

Anuncis

2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s