Flam de lluç amb salsa d’alls tendres

La setmana passada a l’associació de cuina de la qual formo part, va venir a fer-nos una masterclass, la Nuri LLadó.

Ens va fer força plats, però aquest em va  cridar l’atenció.

Era molt fi de gust i vaig pensar que quan tingués ocasió el faria.

No vaig trigar gaire, el diumenge teniem convidats, l’Anna  i en Xavi amb les seves dues filles. I com que l’Anna és vegetariana, vaig pensar que era el plat ideal.

De debò, no us faci por fer peix, és un plat fàcil i deliciós de debò, us animo a fer-lo i  ja m’explicareu!

Salut i bona cuina!

IMG_20160228_134218IMG_20160228_134222

 

 

Ingredients:

  • 1/2 kg de lluç ( jo vaig fer servir filets de lluç congelat)
  • 40 gr de mantega
  • 35 gr de farina
  • 2 cebes petites
  • 50gr de molla de pa
  • 250gr de nata líquida
  • 1 carbassó (en comptes de carbassó i pastanaga vaig posar cloïses)
  • 1 pastanaga
  • sal.

Preparació:

  1. Prepareu un brou curt amb 500 cc d’aigua, un raig d’oli, uns gran de pebre negre, una ceba tallada a trossos, julibert i sal.
  2. Un cop arrenqui el bull poseu-hi el lluç i deixeu-lo coure 5 minuts a foc lent.
  3. Retireu el lluç del brou (reserveu el brou per fer la salsa d’acompanyament).
  4. Traieu-hi la pell i les espines i esmicoleu-lo.
  5. Talleu l’altra ceba amb làmines fines i poseu-la a estovar al  foc en un cassó amb un xic d’oli.
  6. A part poseu la molla de pa a remullar amb la nata líquida.
  7. Un cop ben amarat, afegiu-hi la ceba estovada i passeu-ho per el “turmix”.
  8. Netegeu els alls tendres i separeu la part blanca de la verda.
  9. Bateu els ous, afegiu-hi la mescla,saleu i empebreu i barregeu-hi la part verda dels alls tendres tallada a rodelles.
  10. Afegiu-hi el lluç esmicolat ( si voleu alguna gamba crua pelada també).
  11. Poseu la mescla a les flameres, previament untades amb mantega i una mica de paper de forn.
  12. Poseu-los a coure al bany maria a 180 graus uns 30 minuts.
  13. Feu boles de pastanaga i de carbassó, o cuadradets ben petits i coeu-ho al dente. ( jo això no ho he fet)

Per la salsa:

  1. Talleu a rodelles el blanc dels alls tendres i estoveu-ho amb la mantega en una paella.
  2. Afegiu-hi la farina, deixeu-ho coure un moment, afegiu el brou que haviem reservat colat, rectifiqueu de sal i deixei-ho coure un moment més.(jo aquí hi vaig posar 4 cloïses que s’obrissin)
  3. Un cop cuits els flams, desmmotlleu-los i poseu-hi la salsa pel damunt.
  4. Serviu-ho calent.

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s