Aquesta és una crema que m’agrada moltíssim, no havia provat mai la de carbassa , sempre la feia de carbassó, i la veritat és que un dia em vaig animar a provar-la i està bonissima, a més a més molt fàcil.Us la recomano.La proxima que provaré serà la de ceba, ja us explicaré….
Crema de carbassa/
Ingredients:
100 g ceba en trossos no molt grans
100 g de porro en trossos no molt grans
30 g d’oli d’oliva
600 g de carbassa
100 g de patata
280 g d’aigua
1/2 culleradeta de sal
Preparació
Posi al vas la ceba, el porro i l’oli
Programi 7 minuts, 100ºc, velocitat 3 i 1/2. Mentrestant peli la carbassa (m’ha costat molt, es resisitia la jodida)y la patata,talla-les en daus mitjans.
Quan acabi el temps programat, incorpora-les al vas junt amb l’aigua i la sal.
Programa 30 min, 100ºc vel 1 1/2.Rectifiqui el punt de sal i trituri un minut en velocitat 5 i a continuacion 3 minuts en velocitat 8.
Comprovi si ha quedat ben triturat ha de quedar una crema molt fina.De no ser així, programi uns minuts més a la mateixa velocitat.
A mi no m’agrada gaire la trobo, “nu sé”, com si fos una mica de postres…. 🙂
A nosaltres ens encanta. Gràcies per la recepta, jo la feia de memòria, amb la base del porro i la ceba però no li posava patata, segurament la propera vegada no en posaré (per allò de la dieta…) però està boníssima.
Hola! Jo també la faig de tant en tant, però de memòria, i les quantitats m’han vingut de primera. No hi poso mai patata, però, per a treure-li calories 😉
Si voleu pelar la carabassa d´una manera molt fàcil la heu d´escaldar una estona amb aigua calenta , fins que la closca estigui toba
Una manera fåcil de pelar la carbassa:
Tallar a troços com si fos en meló i posar-ho uns minuts al microones, amb un ganivet es treurà fàcilment la pell
Moltes gràcies pel comentari! Ho provaré
Hola, a casa tambe ens agrada, jo hi posso una mica de pebre negre
A casa ens entusiasma la crema de carabassa i hi afegeixo un anís estrellat.
el menjar en català no “està” bo o dolent… ÉS bo o dolent
No tinc la termomix sinó la cecotec-mambo silver-. Boníssima a quedar molt bé amb les mateixes indicacions, per gust meu de ceba no n’hi he posat
La carabassa la pots deixar amb pell i així no l’has de pelar, només treure les llavors. La pell es fa una gelatina i encara és més bona
Ho provarép